Barend Slettenaar, de kunstenaar

Barend is geboren (1963) en getogen te Almelo. Vanaf zijn 16e wist hij al dat hij graag met mensen wilde werken.

Na zijn opleiding MBO Sociaal Cultureelwerk en HBO Creatief Educatiefwerk heeft hij als groeps- en aktiviteitenleider op diverse internaten in Midden Nederland en Brabant gewerkt.

Tussen 1995 en 2001 heeft hij kennisgemaakt met andere culturen in een opvangcentrum voor asielzoekers. In deze periode heeft zich ook het schildervirus bij hem verder ontwikkeld. Mede door het open stellen van een atelier en exposities te regelen voor gevluchte kunstenaars.

Na een korte opleiding tot autobiografisch loopbaan trainer is hij begonnen als loopbaancoach.
Al snel werden zijn organisatorische en leidinggevende kwaliteiten gezien en zo is hij in 2001 als manager arbeidsbemiddeling gestart.

Na vijf jaar is hij teruggekeerd naar het internaatswerk, maar dit keer als algemeen manager bij een orthopedagogisch behandelinstituut.
Tussen 2008 en 2012 was hij jobcaoch voor jonge mensen met een psychiatrische of autistische beperking.

In 2011/2012 heeft Barend de post HBO opleiding Ritueelbegeleider Bij Afscheid gevolgd. Hier heeft hij verder zijn creativiteit ontwikkeld voor het organiseren van een bijzonder en persoonlijk afscheid.

Volgens Barend biedt Kunst ook troost. Vanuit zijn levens- en werkervaring is het idee voor Atelier de Zandloper geboren.

Sinds 1997 woont en werkt Barend in Sneek.

           
Atelier de Zandloper          Singel 41 Sneek          T. 06 27 82 82 64          info@atelierdezandloper.nl