nieuws

Tijdens de Snekerfilmwinter van 2015 exposeert Barend in de foyer/restaurant van CineSneek. Speciaal voor dit lustrum heeft hij een toepasselijk schilderij gemaakt, getiteld;
"doorlopende voorstelling".


Atelier de Zandloper heeft haar deuren aan de Bothniakade voorgoed gesloten.
Op 6 oktober 2014 is er echter wel een schildersclubje gestart bij Sis it Mar aan het Kleinzand te Sneek.
In januari 2015 start er opnieuw een club.
Mocht u interesse hebben, neem gerust contact op of kom eens langs op maandagavond.

DECOR VOOR BIBLIOTHEEK LEMMER

Barend heeft een handzaam decor ontworpen voor de bibliotheek van Lemmer in het kader van de Nationale Voorleesdag.

Zie ook: www.bibliothekenmarenfean.nl/lemmer


Woensdagavond 19 februari 2014
workshop schilderen bij 'Sis it Mar'

meer informatie op: www.sisitmar.nl

SCHILDERSCLUB EN SPECIALE WORKSHOP
Dinsdagavond 27 augustus 2013 is de schilderclub weer enthousiast van start gegaan. Nieuwe doeken werden opgezet en collages geknipt. Er is nog plek voor een paar creatievelingen.

Vrijdag 27 september start een tweede schildersclub. 10 vrijdagen 's ochtends van 10.00 tot 12.30.

Vrijdagmiddag 4 oktober is er een special workshop Beestachtig geschilderd van 14.00 tot 17.00 Met vrije hand (spontaan) worden vormen van dieren op het witte doek gezet.

EEN SCHILDERIJ VAN UW BOOT!
Barend is deze zomer begonnen met het (na)schilderen van boten aan de hand foto's. Hij schildert met verve uw boot al vanaf € 100,- en dan heeft u een schilderij van 40 x 30 cm.Deze kan hij in een dag klaar hebben. Hij abstraheert deze wel iets, maar het zal herkenbaar blijven.
Het liefst heeft hij ook persoonlijk contact met de eigenaar om te horen welke stijl het meest aanspreekt.

WORKSHOP SCHILDEREN VOOR ZIEKE KINDEREN

Barend heeft met zieke kinderen een workshop schilderen gegeven. Het doel was om schilderijen te maken t.b.v. het TOM VOUTE fONDS. In janauri werd tijdens het nieuwjaarsgala van de Ronde Tafel uit Sneek de schilderijen geveild. Vier schilderijen zijn geveild en brachten maar liefst € 3400,- op!!


WORKSHOP VOOR BEGELEIDERS BIJ AFSCHEID

Op zaterdag de 23 februari 2013 heeft Barend een inspirerende workshop gegeven voor Ritueelbegeleiders bij Afscheid. De deelnemers hebben aan de lijve ervaren hoe het is om met acryl te schilderen en hoe men dit zou kunnen gebruiken bij een uitvaart.


SCHILDEREN OP ZONDAG OF DE WOENSDAGAVOND

Een inloop atelier speciaal voor mensen die nog ergens een schilderskistje hebben staan en er al jaren niks meer mee doen, zonde. Maar ook nieuwsgierige onervaren schilders zijn uiteraard van harte welkom om gedurende de wintermaanden te komen schilderen met acryl en elkaar te inspireren.

Voor de zondag heb ik de oude strippenkaart weer in gebruik genomen. Je mag 7 zondagen komen schilderen tussen 11.00 en 16.00 uur.
Ik heb voor deze activiteit 10 zondagen gepland tot eind januari 2013. Je kunt dus gerust een keer overslaan. De strippenkaart is niet persoonsgebonden zodat je ook samen
(om beurten) met iemand kan doen.

De strippenkaart kost € 200 dit is inclusief koffie, thee, hapje en drankje, exclusief lunch en materiaal. Graag eigen acrylverf, kwasten etc meenemen. Schildersezels heb ik wel voldoende. We starten al op zondag 18 november.

Op woensdagavond ben je ook van harte welkom tussen 19.00 en 22.00 uur. De kosten zijn € 150,- inclusief koffie/thee/drankje
Net als op de zondag kun je deze activiteit ook met iemand delen. Eigen schildersbenodigdheden meenemen svp. Start woensdag 21 november.

Op woensdagavond zijn er overigens nog enkele schildersezels vrij.

Graag aanmelden voor 16 november 2012 bij Barend: info@atelierdezandloper.nl

Naast bovenstaande activiteiten bied ik ook workshops voor familie, vrienden en of collega's.
€ 30,- per persoon per dagdeel, inclusief materiaal.


OPENING ATELIER DE ZANDLOPER
Op 13 sept 2012 is Atelier de Zandloper geopend door wethouder Wigle Sinnema!
Atelier de Zandloper          Singel 41 Sneek          T. 06 27 82 82 64          info@atelierdezandloper.nl